Plukvachten

Honden die worden geplukt, zijn over het algemeen ruwharige rassen.

 De bovenste dode haarlaag wordt met de hand verwijderd om de nieuwe vacht ruimte te geven om te ontwikkelen.

 Een trimbeurt kan al vanaf 3 maanden.
Het plukken gebeurt 2x per jaar, hierbij wordt de vacht heel kort gezet.
 Wilt u een verzorgde hond het jaar door, dan komt u best 4X per jaar (rolling coat) dan wordt enkel de helft geplukt, dit geeft het jaar door een mooie dichte vacht. in het trimsalon beschikken we over aangepaste shampoo’s en producten voor ruwharige honden. Dit maakt het wassen na een trimbeurt bij ruwharige honden mogelijk.

Knippen

Hierbij wordt de vacht ingekort met een schaar en in model gezet. Knipvachten verharen niet, maar groeien constant bij. Dit vraagt een regelmatige behandeling om klitten te voorkomen. Het knippen van de vacht gebeurt 4 tot 8x per jaar, afhankelijk van de wensen van de klant en de lengte van het haar. Het is belangrijk dat honden met een knipvacht goed onderhouden worden door de baasjes, dit maakt het resultaat na een bezoek aan het trimsalon nog veel beter.

Scheren

Hier wordt de vacht ingekort door middel van een tondeuse. De lengte is ook terug afhankelijk volgens de wensen van de klant.
 Het scheren van de vacht gebeurt 4 tot 8x per jaar, dit ook terug afhankelijk van de wensen van de klant en de lengte van het haar.

Ontwollen

Hier zien we vooral kortharige tot halflangharige rassen. De ondervacht (wol) wordt verwijderd en de vacht kan terug ademen.
Het ontwollen gebeurd 2 tot 4x per jaar, afhankelijk van de cyclus van het haar van uw hond. Gecastreerde of gesteriliseerde rassen worden meer gedaan.

Heeft u vragen over het type vacht van uw hond of welke behandeling uw hond nodig heeft, contacteer ons dan gerust!

Waarom naar het trimsalon?

In feite is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan het trimsalon aan te raden.
Ook kruisingen en kortharige honden kunnen ontzettend verharen!
Afhankelijk van de vacht van de hond kunnen volgende behandelingen zijn: scheren, knippen, ontwollen, plukken, wassen en borstelen.
Om de huid van de hond goed te kunnen laten “ademen” is een vachtverzorging dus aan te raden.
Dit voorkomt jeuk en irritatie.
De gezondheid van een dier is af te lezen aan de conditie van zijn vacht