JO-JO

In 2019 was het eindelijk zover! Wat had ik daar al zo naar uitgekeken. Ik mocht mijn droomhond kopen! Als trimster moet je jezelf altijd blijven uitdagen en bijscholen. En dat gaat nu eenmaal het beste met een poedeltje. Na contact te hebben gehad, op een bijscholing met een collega, kwam ik te horen dat er een fokster, niet zo ver van ons huis, een mooi nestje zwarte middenslag poedeltjes had. En op dat moment waren er nog 2 pupjes beschikbaar. Ik maakte een afspraak en ging gaan kijken, wat hadden de puppies een mooi en warm nest! Ik was volledig verkocht, en zo een paar weken later kwam Jo-Jo (dit spreek je uit als djo-djo) in ons gezinnetje. Het klikte meteen tussen Billy, Mira en Jo-Jo.

Ondertussen is ze al geen pup meer, maar een flinke dame, met een enorme mooie vacht en een super karakter. We deden mee met een aantal hondenshows, waaronder Eurodogshow, Brussels Dog Show, en haalden een aantal mooie titels binnen. Toen kwam corona roet in het eten gooien en de hondenshows werden niet meer georganiseerd. In de jaren die nog moeten komen, gaan we vooral meedoen met trimwedstrijden, workshops, hondenshows, enz.. En vooral genieten, want ze is een fantastische hond!! Op mijn facebookpagina worden de resultaten meegedeeld.

Linkje naar de fokster :
https://perfectthoughtspoedels.com

Jo-Jo
Jo-Jo
Jo-Jo
Jo-Jo
Jo-Jo
Jo-Jo

Billy

Sinds april 2018 kwam Billy ons gezinnetje vervoegen. Billy was toen 9 maandjes jong. Billy is een maltezer en een echte huishond. Gaat graag naar buiten, maar is rap weer binnen. Hij is als mij schaduw, volgt me overal en is gewoon graag bij je. In 2020, tijdens de lockdown (corona) deden we mee met een online trimwedstrijd, voor en na foto’s nemen en op facebook plaatsen. De jury deed hun werk, en we haalden een 2de plaats. Daar was ik supertrots op!
Billy is een superlief en aangenaam hondje, we hebben er geen minuut spijt van dat we hem in ons gezinnetje hebben gehaald. Op naar nog vele mooie jaren samen!

Billy
Billy

Kashmir Red Van T’Vlassenhout

Kashmir, die als Mira door het leven gaat, kwam in 2012 ons gezinnetje vergezellen na het plotse overlijden van Bailey.
Mira is echt een superlieve hond met een heel klein hartje.

Ze is verzot op onze paarden, en is daar ook de ganse dag te vinden.

Mira is een EE RED border collie (australisch rood)
Ze is geboren op 20-11-2011.

Mira heeft ons gezinnetje verlaten in de zomer van 2021, de oorzaak weten we niet, alles ging zo vlug, ze was ernstig ziek en ik moest in de dierenkliniek een hele harde keuze maken om haar te laten gaan.
We gaan je hard missen lieve meid, het ga je goed <3

Waarom naar het trimsalon?

In feite is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan het trimsalon aan te raden.
Ook kruisingen en kortharige honden kunnen ontzettend verharen!
Afhankelijk van de vacht van de hond kunnen volgende behandelingen zijn: scheren, knippen, ontwollen, plukken, wassen en borstelen.
Om de huid van de hond goed te kunnen laten “ademen” is een vachtverzorging dus aan te raden.
Dit voorkomt jeuk en irritatie.
De gezondheid van een dier is af te lezen aan de conditie van zijn vacht